DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Nevšední posezení se zajímavými hosty.

V sobotu 13. března uspořádal Spolek absolventů a přátel zemědělské školy v Chrudimi každoroční setkání na této škole. Počasí nelákalo k procházkám, účast byla poměrně hojná.  Kromě členů spolku absolventů se účastnila i širší veřejnost. Se situací v zemědělství a potravinářství seznámil stručně v úvodu Ing. Václav Kroutil, radní Pardubického kraje a dlouholetý člen spolku. Ředitel školy Ing. Stanislav Valášek podal krátkou informaci o možnostech studia na škole a zájmu žáků o jednotlivé obory.
Když beseda na půdě zemědělské školy, tak kombinace zemědělství a vzdělávání je nejlepší. Pozvání přijali zajímaví hosté. Nejdříve  Ing. Lenka Gotthardová seznámila přítomné s historií a současností chovu Kladrubských koní. Plemeno je naší Národní kulturní památkou, což je ve světě velmi neobvyklé. Vzácně je uznáno zvíře kulturní památkou. Dále Prof. Milan Slavík vyprávěl o svém pobytu v Namibii, kde vzdělával učitele zemědělských škol. Má dlouholeté zkušenosti s výukou v mnoha zemích světa, ale  pobyt na  školách v této zemi mu přinášel mnohá překvapení. Například, studenti se zde velmi rádi učí a vždy pozorně sledují výklad. Do školy přichází čistí, hezky upravení, přestože jsou z oblastí, kde je třeba voda velikou vzácností.
Příjemné setkání spojené s občerstvením bylo zakončeno diskusí.
„Příští rok bychom se chtěli sejít zase“, to bylo přání většiny.